Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Juridische uitdagingen zijn onvermijdelijk voor groeiende ondernemingen. Een goed juridisch fundament is essentieel voor elke groeifase, omdat het duidelijkheid biedt, groei ondersteunt en de weerbaarheid van de onderneming verhoogt. Gespecialiseerde juridische begeleiding is daarom essentieel vanaf de start tot doorlopend in het groeiproces.

Juridisch advies bij start van een onderneming

Bij de start van een onderneming is het belangrijk dat je de juiste rechtsvorm kiest en je goed laat adviseren over onmisbare juridische documenten en potentiële risico’s. De keuze voor de rechtsvorm wordt vaak gebaseerd op fiscale overwegingen en het verschil in persoonlijke aansprakelijkheid. Kernjuristen biedt de nodige ondersteuning om de beste keuze te maken.

Bovendien zijn bepaalde juridische documenten essentieel en soms zelfs wettelijk vereist. Een privacyverklaring, waarin duidelijk wordt uiteengezet welke persoonsgegevens worden verwerkt en met welk doel, is bijvoorbeeld altijd verplicht. Goede contracten en op maat gemaakte algemene voorwaarden zijn eveneens onmisbaar voor elke onderneming. Voor bedrijven met meerdere oprichters zijn duidelijke afspraken, vastgelegd in een vof-overeenkomst of aandeelhoudersovereenkomst, onontbeerlijk voor een vlotte samenwerking en het voorkomen van toekomstige conflicten. Door bij de start van je onderneming geen juridisch advies in te winnen of door het gebruik van modeldocumenten van het internet, bestaat het aanzienlijke risico dat je documenten niet voldoen aan de wettelijke eisen en dat (potentiële) risico’s niet volledig worden afgedekt.

Kernjuristen biedt beginnende ondernemers de nodige ondersteuning om een goede juridische basis te creëren, waardoor ze met zekerheid kunnen gaan ondernemen.

 

Juridisch advies bij een groeiende onderneming

Naarmate je onderneming groeit, duiken er nieuwe juridische uitdagingen op. Groeiende bedrijven stuiten op complexere wetgeving en een groeiend aantal risico’s. Het is daarom van essentieel belang om regelmatig de juridische structuur en documenten te herzien, zodat je zeker weet dat deze nog steeds voldoen aan de huidige wetgeving en effectief risico’s afdekken.

Groei kan ook leiden tot nieuwe samenwerkingen, die zowel nieuwe kansen voor groei als uitdagingen en risico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om contracten zorgvuldig en schriftelijk vast te leggen om duidelijk afspraken te hebben over ieders rechten en verplichtingen. Bovendien kan een nieuwe samenwerking invloed hebben op de juridische structuur, bijvoorbeeld door de noodzaak om een nieuwe entiteiten op te richten of te fuseren.

Bij Kernjuristen brengen we de juridische risico’s in kaart, adviseren we over de naleving van wettelijke vereisten en stellen we op maat gemaakte juridische documenten op om je onderneming weerbaarder te maken.

 

Maak vrijblijvend kennis

Ben je op zoek naar een betrokken jurist die met praktische en duidelijke oplossingen voor jouw onderneming komt? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking via het contactformulier, de WhatsApp-button op deze pagina of via 040 304 13 84.

Kernpakket

Direct overzichtelijk in kaart gebracht waar jouw juridische zwakheden liggen. En we lossen het meteen voor je op!

Lees meer over ons Kernpakket

Ondernemen met zekerheid

Juridisch advies voor groeiende ondernemingen en startups in de regio Eindhoven

Als ondernemer van een groeiende onderneming is je focus voornamelijk gericht op commerciële successen: het tevredenstellen van klanten, het waarborgen van product- en dienstkwaliteit, het managen van medewerkers, en het onderhouden van relaties. Echter, een aspect dat niet over het hoofd gezien kan worden in deze dynamiek is de complexer wordende juridische kant van het ondernemen.

Wij begrijpen dat de juridische vraagstukken soms overweldigend kunnen voelen. Daarom staan onze ondernemingsrecht specialisten in Eindhoven en online klaar om heldere, praktische juridische hulp te beiden aan ondernemers. Of het nu gaat om vragen over contractenrecht, privacyrecht, of de bredere aspecten van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht, ons team is er om de juridische risico’s te minimaliseren en jouw bedrijfsgroei te faciliteren.

Startups staan voor unieke juridische uitdagingen, van de oprichting tot het vastleggen van afspraken in contracten. Of je nu op zoek bent naar juridisch advies voor je startende bedrijf of essentiële juridische documenten, Kernjuristen heeft de expertise in huis om van je dienst te zijn.

 

Juridische ondersteuning voor (non-profit) stichtingen en verenigingen in regio Eindhoven

Kernjuristen biedt niet alleen juridische ondersteuning aan ondernemingen, maar ook aan stichtingen en verenigingen die zoeken naar juridisch advies. De juridische uitdagingen voor non-profitorganisaties variëren aanzienlijk, van het naleven van de steeds veranderende wet- en regelgeving tot het beschermen van de rechten van de vereniging of stichting en haar leden en betrokkenen. Wij vinden het belangrijk om sociaal maatschappelijk betrokken te zijn en zetten onze expertise in het stichtingenrecht en verenigingsrecht graag in om stichtingen en verenigingen onder meer in de regio van Eindhoven te helpen.

 

Heb je vragen of wil je graag eens kosteloos kennismaken?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur

"*" geeft vereiste velden aan