Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Elke onderneming is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften. Op maat gemaakt juridische documenten en persoonlijk advies zijn daarom essentieel; ze zorgen voor een naadloze aansluiting bij jouw bedrijf en voorkomen onnodige juridische risico’s.

Juridische documenten

Iedere onderneming is verplicht om een aantal juridische documenten te hebben. Zodra je onderneming persoonsgegevens verwerkt, is het bijvoorbeeld verplicht om een privacyverklaring, verwerkingsregister en een datalekregister te hebben. Daarnaast moeten veel ondernemingsrechtelijke documenten zoals besluitvorming en volmachten schriftelijk vastgelegd worden.

Soms zijn juridische documenten niet wettelijk verplicht, maar wel belangrijk. Zo is het bijvoorbeeld niet verplicht om algemene voorwaarden te gebruiken. Toch zijn op maat gemaakte algemene voorwaarden onmisbaar binnen iedere onderneming. Ze zorgen namelijk voor duidelijkheid en versterken je positie tegenover zakenpartners.

Beoordeling juridische documenten

Heb je ooit een standaarddocument van internet af gehaald of heb je ChatGPT jouw algemene voorwaarden laten schrijven? Grote kans dat daar grote risico’s aan kleven. Het gaat vaak om gebrekkige modeldocumenten die niet goed aansluiten bij de behoeften van jouw unieke onderneming. Door gebruik te maken van dit soort standaard modeldocumenten loop je onnodig veel risico. Dit maakt je onderneming niet alleen kwetsbaarder; het kan er ook voor zorgen dat je in sommige gevallen niet voldoet aan wet- en regelgeving.

Ook als een jurist jaren geleden juridische documenten, zoals algemene voorwaarden, voor je heeft opgesteld, is het belangrijk deze regelmatig te herzien. Wat jaren geleden misschien een prima document was, kan vandaag de dag achterhaald zijn. Niet alleen veranderen de wettelijke regels steeds, ook de onderneming verandert.

Neem geen onnodige risico’s en laat je juridische documenten controleren door een gespecialiseerde jurist. We lopen de documenten grondig na en voeren indien nodig aanpassingen door.

 

Juridische contracten

Als ondernemer sluit je regelmatig contracten (overeenkomsten). Een contract hoef je niet per se op papier vast te leggen. Desondanks is het wel belangrijk om de afspraken vast te leggen in een schriftelijk contract. Dan kun je later namelijk bewijzen welke afspraken je hebt gemaakt en loop je een stuk minder risico.

Op internet zijn veel sites te vinden waar je tegen een “lage prijs” contracten kunt downloaden of online kunt invullen. Dat lijkt misschien aantrekkelijk, maar een contract is vrijwel altijd maatwerk. Iedere situatie is namelijk anders. Met een op maat geschreven contract is jouw positie beter beschermd en voorkom je onduidelijkheden en geschillen. Daarnaast hoeft een contract dat wij opstellen niet heel veel te kosten. We werken in bijna alle gevallen met vaste prijzen.

Beoordeling juridische contracten

Sta je op het punt om een contract te ondertekenen en twijfel je over de juridische juistheid of mogelijke valkuilen voor jou? Naast het opstellen van contracten, beoordelen we contracten ook grondig. We signaleren de risico’s en geven je suggesties om jouw positie te verbeteren. Zo weet je wat je ondertekent en voorkom je dat je op een later moment voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Maak vrijblijvend kennis

Ben je op zoek naar een betrokken jurist die met praktische en duidelijke oplossingen voor jouw onderneming komt? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking via het contactformulier, de WhatsApp-button op deze pagina of via 040 304 13 84.

Kernpakket

Direct overzichtelijk in kaart gebracht waar jouw juridische zwakheden liggen. En we lossen het meteen voor je op!

Lees meer over ons Kernpakket

Ondernemen met zekerheid

Juridische documenten controleren en opstellen

Kernjuristen helpt bij het opstellen en controleren van allerlei juridische documenten. Enkele voorbeelden van juridische documenten die wij opstellen en controleren zijn: algemene voorwaarden, privacyverklaring, cookieverklaring, verwerkingsregister, intern en externe volmachten, reglementen, bestuursbesluiten en besluiten van de algemene vergadering.

Contracten controleren en opstellen

Daarnaast maakt en controleert Kernjuristen regelmatig contracten. Voorbeelden van contracten die Kernjuristen opstelt en controleert zijn: aandeelhoudersovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst, vof-overeenkomst, koopovereenkomst (bijv. voor activa en passiva), opdrachtovereenkomst (bijv. voor het inhuren van zzp’ers), geheimhoudingsovereenkomst, verwerkersovereenkomst, rekening-courantovereenkomst geldlening, etc.

 

Heb je vragen of wil je graag eens kosteloos kennismaken?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur

"*" geeft vereiste velden aan